Hipospadias (Peygamber Sünneti)

HİPOSPADİAS AMELİYATI OLACAK ÇOCUKLARIN EBEVEYNLERİNE 7 ALTIN ÖĞÜT. Hipospadias (Peygamber Sünneti) sadece sünnet derisinin kısmı yokluğu değildir. Ciddi bir durumdur. Mutlaka bir Ürologa görünmelisiniz.

Hipospadias (Peygamber Sünneti)

25 Temmuz 2021

HİPOSPADİAS AMELİYATI OLACAK ÇOCUKLARIN EBEVEYNLERİNE 7 ALTIN ÖĞÜT:

1- Hipospadias (Peygamber Sünneti) denen hastalık sadece sünnet derisinin kısmı yokluğu değildir. Çocuğunuzun sünnet dersinin görüntüsünde bir farklılık olduğunu düşünüyorsanız, sünnet olmadan önce bir Ürologa mutlaka muayene ettiriniz.

2- Hipospadias vakalarının bir kısmında sadece yarım sünnet derisi görülürken, bazılarında buna ek olarak idrar kanalının olması gerekenden daha aşağıda yerleştiği, bazen de penis eğrilikleri görülmektedir. Bu nedenle siz de çocuğunuzu gözlemleyin ve varsa bu sorunlarını doktoru ile paylaşın.

3- Hipospadias ameliyatı yarım bir sünnet derisinin çıkarılması veya basit bir sünnet işlemi değildir. Hastalığın ciddiyeti ameliyat esnasında netlik kazanır. Bazı vakalarda, vücudun başka dokularından da yamalar alınır ve ameliyatın 2 aşama halinde gerçekleştirilmesi gerekebilir.

4- Ameliyat sonrası kısa bir süre sondalı kalması gerekebilir. Bu süre zarfında sondanın çıkmamasına ve kıvrılmamasına dikkat etmek gerekir.

5- İleri dereceli hipospadias vakalarında ağız içi alınan yamaların transfer edildiği bölgedeki bakımı da çok önemlidir. Bu bölge özel pomadlarla sürekli nemli tutulmalıdır, aksi takdirde büzüşerek daralma görülebilir. Bu da ameliyat başarısını olumsuz etkileyecektir.

6- Hipospadias ameliyatı sonrası en sık karşılaşılan sorunlar darlık ve fistüllerdir. Böyle bir durum olması gerektiğinde tekrar müdahaleler gerekebilir.

7- Hipospadiaslı bazı hastalarda, beraberinde inmemiş testis de görülebiliyor. Bu konuda sizlerde dikkatli olun. Özellikle banyo yaptırırken testislerin torba içinde olup olmadığı gözlemleyin.

 

Ürolife 

Op. Dr. Mehmet Remzi ERDEM




Sağlıklı bir yaşam sizin de hakkınız






Sağlıklı bir yaşam sizin de hakkınız




İletişim


FulyaTerrace Teşvikiye Mah.
Hakkı Yeten Cad, Center 2
Blok No: 13, Daire:103 Şişli, İstanbul

Randevu Al

İletişim


FulyaTerrace Teşvikiye Mah.
Hakkı Yeten Cad, Center 2
Blok No: 11, Daire:103 Şişli, İstanbul

Randevu Al


Copyright Ürolife 2021. Tüm hakları saklıdır. Tasarım enochajans.com


Call Now Button
Sohbete Başla
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba. Ürolife Kliniğimizden bilgi ve randevu alabilirsiniz.